Karadut Tatlısı

Malzemeler

 1 litre süt
 1,5 su bardağı toz şeker
3 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı pirinç unu
2 su bardağı karadut
1 paket sade petibör bisküvi

Üzeri için;
Dondurma

 Yapılışı
Dutları yıkayın ve süzgeçin üzerinde kurumaya bırakın. Sonrasında blenderdan geçirerek püre haline getirin. Petibör bisküvileri bir kasenin içine çok fazla ezmeden ufalayın.Bir tencereye pirinç unu, nişasta ve toz şekeri alın ve azar azar süt ilave ederek çırpın. Malzemeler birbiriyle iyice kaynaştıktan sonra tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ısılı ateşte kaynatmaya başlayın. Dibini tutmaması ve topaklanmaması için sürekli karıştırmaya devam etmelisiniz. Tenceredeki malzeme kaynamaya başladığında püre haline getirdiğiniz karadutları da içine katın. Tenceredeki karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz. Muhallebiyi biraz ılıması için bekletin
Kup ya da tatlı kaselerinin dibine, biraz kırdığınız bisküvilerden koyun ve bunların üzerini karadutlu muhallebi ile doldurun. Yaptığınız tatlıyı soğuması için birkaç saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra enfes karadut tatlısı servise hazırdır. Tatlıları üzerine  dondurma koyarak, soğuk servis edebilirsiniz.

Yorumlar