
Malzemeler:
500 gr dana biftek
4-5 dal maydanoz ( kıyılmış)
125 gr taze mantar (çok ince doğranmış)
50 gr parmesan peyniri (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı hardal (dijon tipi)
1 küçük soğan (kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı kırmızı şarap
Yapılışı:
Etin yağını temizleyin ve strech filme sararak 30 dakika buzlukta dinlendirin. Bu arada limon suyu, şarap, soğan, kapari , hardal ve maydanozu karıştırın. İçine zeytinyağını, tuzu ve mantarları da ekleyip buzdolabında 20 dakika kadar tutun. Eti buzluktan çıkarıp kağıt inceliğinde dilimleyin.Üstüne hazırladığımız sosu döküp peynirleri serperek servise sunun.
Yorumlar
Yorum Gönder