Karpaçyo (Carpaccio) Meksika Mutfağı


Malzemeler:
500 gr dana biftek
4-5 dal maydanoz ( kıyılmış)
125 gr taze mantar (çok ince doğranmış)
50 gr parmesan peyniri (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı hardal (dijon tipi)
1 küçük soğan (kıyılmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı kırmızı şarap

Yapılışı:
Etin yağını temizleyin ve strech filme sararak 30 dakika buzlukta dinlendirin. Bu arada limon suyu, şarap, soğan, kapari , hardal ve maydanozu karıştırın. İçine zeytinyağını, tuzu ve mantarları da ekleyip buzdolabında 20 dakika kadar tutun. Eti buzluktan çıkarıp kağıt inceliğinde dilimleyin.Üstüne hazırladığımız sosu döküp peynirleri serperek servise sunun.

Yorumlar