KEDİDİLLİ TİRAMİSU

Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Krema Malzemesi:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
100 gram tereyağı
Üzerine:
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Kremayı hazırlamak için, un ve toz şeker karıştırılır.
Süt yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Ilık halde ki muhallebiye tereyağı eklenip, krema haline gelene kadar mikserle çırpılır.
Dikdörtgen kabın alt kısmına kremanın bir kısmı yayılır.
Geniş bir kapta toz şeker ve nescafe sütün içinde eriyene kadar karıştırılır.
Kedidilleri tek tek nescafeli karışıma batırılıp, çıkartılarak dikdörtgen kaba sıralanır.
Dikdörtgen kabın içine bir sıra krema, bir sıra nescafe ile ıslatılmış kedidili bisküviler bitene kadar, üst üste gelecek şekilde dizilir.
En üste kremanın kalanı yayılıp, kakao elenir.
Birkaç saat buzdolabında dinlendirilip, servis edilir.

Yorumlar