Malzemeler300 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağ
200 gr. tuzsuz peynir
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Şerbeti İçin;
250 gr. tozşeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Önce şerbet hazırlanır.Şerbet için su,tozşeker ve limon suyu kaynatılır.Soğumaya bırakılır.Kadayıflar bıçak yardımıyla ince ince kesilir.Küçük künefe kalıplarına kalın bir tabaka halinde yağlanır.Kesilen kadayıfın yarısı kaplara konup üzeri hafifçe bastırılır. Ufalanan peynir kadayıf üzerine paylaştırılır.Üzerine yeniden kadayıf konur ve bastırılır.Kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.Soğuk şerbet sıcak künefenin üzerine gezdirlir.Üzerine antepfıstığı gezdirilerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder