Kuzu incik kebabı

Malzemeler
5 adet kuzu incik
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı salça
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber

 Yapılışı:

Bir tencere içerisine yağ, ince ince doğranan soğan, incikler ve defne yaprakları koyulur. Tüm malzeme soğanlar pembeleşene kadar kavurulur. Un ve salça ilave edilerek 5 dakika daha kavurulduktan sonra, sıcak su, tuz ve karabiber ilave edilir.İncik kebabı orta ateşte 1 saat kadar pişirilir. Pişen etlerin suyu süzüldükten sonra ısıya dayanıklı bir kap içerisine dizilir. Etin içinde piştiği suyun bir miktarı, tepsi içerisinee dizilen etlerin üzerinde gezdirilir. Tepsi, 170 derece ısıya ayarlanan fırında etlerin üzeri kızarıncaya kadar tutulur. Fırından çıkarılıp servis edilir.En iyi ve en pratik yemek tarifleri sitemizde bulunmaktadır

Yorumlar