MALZEMELER1 su bardağından az yoğurt
Yarım paket labne peyniri
1/2 bağ dereotu
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
ilk olarak peyniri bir kapta çatal yardımıyla ezerek püre kıvamına getiriyoruz. Daha sonra içerisine normal yoğurdu da ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. Bu sırada dereotunu iyice yıkayıp ince kıyım doğruyoruz. Sarımsağı da ezip doğruyoruz ve yoğurt, peynir karışımının olduğu kaba dereotu ve sarımsakları da alıyoruz. Son olarak biraz tuz ilave ediyoruz. Servis tabağına alıp, üzerinde zeytinyağı gezdiriyoruz ve bolca kuru nane serpiştirerek süslüyoruz
Yorumlar
Yorum Gönder