
6 adet dana eskolop
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 adet doğranmış arpacık soğanı
3 yemek kaşığı beyaz şarap
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı dömiglas
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
YAPILIŞI: Eskolopları dövüp tuz ve karabiber ekleyin. Yağda eskolopların iki yüzünüde pişirip bir kenara bırakın. Mantarları sıvıyağ ile soteleyip arpacık soğanını ekleyin. 2 dakika sonra şarabıda ekleyip yarı suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçası, et suyu ve dömiglası katarak pişirin. Sostan yaptığınız havuzun içine eskolapları ekleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder