MALZEMELER2 adet kuzu pirzola(her birinde 6 adet kaburga bulunan)
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
500 ml et suyu
KAPLAMA İÇİN;
100 gr ekmek kırıntısı
50 gr tereyağı
60 gr maydanoz
8 diş doğranmış sarımsak
2 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Kuzu pirzolalalarını tuz ve kara biberle harmanlayıp yağda iki tarafınıda pişirin. Kaplama için ekmek kırıntısını tereyağı, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Etin yağlı kısmına hardal sürüp bu karışımla kaplayın. Pirzolaları bir tepsiye alıp 220 derecede 15-20 dakika etin ortası pembeleşene kadar pişirin. Eti kaburgalarını pirzola şeklinde kesip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder