Meksika Sütlacı

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
5 u bardağı süt
4 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çubuk tarçın
1 limon kabuğu
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı su
YAPILIŞI:

Bir tencerede suyu, limonu ve bir çubuk tarçını 5 dakika kaynatın. Sonra içersine pirinci atıp suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sütü, şekeri, bir çubuk tarçını ve iki limon kabuğunu orta ateşte yaklaşık 25 dakika karıştırarak koyulaştırın. Ateşten alıp limon kabuğu ve tarçını çıkartın. Bir kapta yumurta sarılarını vanilyayı yedirin. Pirinçleri bu karışıma katıp süt ilave edip üzümleri ekleyin. Cam tepsiye aktarım üzerine tereyağı koyup 250 derecelik fırında üstünü yakana kadar pişirin.

Yorumlar