Malzemeler2 adet orta boy narın suyu (1 su bardağından az)
narın tatlılığına göre 4-6 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yaklaşık 1 su bardağı su (kıvamına göre arttırabilirsiniz)
Yapılışı:
Narın suyunu sıkın ve orta boy bir tencereye alın.
Nişastayı, tozşekeri ekleyip tel çırpıcı ile karışıtırın.
Suyu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Koyuluğunu ayarlamak için gerekirsen biraz daha su ilave edebilirsiniz. Pelte olarak servis edecekseniz çok katı olmayacak kıvamdan (soğuduğunda daha da katılaşacağını düşünerek) biraz daha akıcı bırakmalısınız.
Eğer sos olarak pasta üzerinde kullancaksanız birazcık daha koyu biraz ılındıktan sonra pasta üstünde gezdirip kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder