Malzemeler1 litre süt
5,5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Şurubu için;
1 su bardağı pekmez
3 su bardağı su
Yapılışı
Tatlımızın yapımına ilk olarak muhallebiyi hazırlamakla başlıyoruz. Bir tencerenin içine süt, buğday nişastası ve vanilyayı alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, pürüzsüz kıvamda bir muhallebi elde edin. Kaynayıp, biraz koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Kare veya dikdörtgen bir borcamı biraz suyla ıslatın. Pişirdiğiniz muhallebiyi bu kaba boşaltın ve bir kaşık yardımı ile üzerini düzelttikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. Muhallebinin tam kıvamında olması için 1 gece buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. ( Bu sayede yeteri kadar sertleşen muhallebiyi ertesi gün rahatça keserek dilimleyebilirsiniz. )
Ertesi gün muhallebiyi buzdolabından çıkarın ve şurubunu hazırlamaya başlayın. Bunun için; geniş bir kabın içine pekmezi ve suyu alın. Bir kaşıkla bunları şurup kıvamına gelene kadar karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız muhallebiyi bir bıçakla kare şeklinde parçalara bölün. Bunları bir spatula yardımı ile pekmez şurubunun olduğu kaba alın. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra cam kaselere aktarıp, üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder