MALZEMELERKEKİ İÇİN;
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
PROFİTEROL HAMURU İÇİN;
1 paket margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
7 yumurta
1 su bardağı un
KREMASI İÇİN;
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
SOSU İÇİN;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 paket krem şanti
1 paket bitter çikolata
YAPILIŞI;
Öncelikle profiterol topları için bir tencereye su ve margarini ekleyin. yağ eriyince sütünü ekleyip karıştırın. Kaynamaya yakın tuz ve ununuda ekleyip lapamsı bir hamur elde edne kadar topaklanma olmayacak şekilde karıştırın. Daha sonra bir kaşık yardımıyla yada krem şanti torbasıyla hamuru ceviz büyüklüğünde yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Profiterolün içindeki beyaz krema için bir tencerey yumurta süt ve şekerini katarak karıştırın. Daha sonra un ve nişastasını ilave edin. Kaynadıktan sonrada vanilyayı ilave edip altını kapatın. Bu beyaz kremayı enjektör yardımıyla olan profiteron toplarını içine sıkın. Sonra süt ve krem şantiyi mikser yardımıyla çırpıp soğuması dolaba koyun. En son çikolata sosu için bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Daha sonra un ve nişastasınıda koyup karıştırın. Yağını ve kakaosunuda ilave edin. En son sosumuza bitter çikolatayı parçalayarak atın ve eriyene kadar karıştırın. Pasta kekimizi ikiye ayıralım katlarının arasına krem şanti sürüp kapatalım. Üstüne içine kremasını doldurduğumuz profiterol topların yerleştirelim. Çikolata sosumuzuda profiterollerin üzerini ve kenarların kaplayacak şekilde ilave edelim. Pastamızı bir iki saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder