6 adet biftek
750 gr patates
1 çay bardağı bitkisel yağ
24 adet soyulmuş domates
3 yemek kaşığı hardal
SOS İÇİN;
200 ml maderia şarabı
300 ml dana eti suyu
1 demet kekik
20 gr. tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Biftkleri tuz ve karabiberle ovalayıp bir kenara ayırın. Patateslere küre şeklini verip 3 yemek kaşığı kızgın yağda rengi dönene kadar soteleyin. Sosu için, şarabı bir sos tavasına koyup kaynatın. Et suyunuda ekleyip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Tereyağınıda ekleyip koyulaşmasını bekleyin. Kekik yapraklarınıda ekleyp bir kenara ayırın. Domatesleri buharda buğulayın. Kalan tereyağını bir tavada ısıtıp biftekleri iki tarafınıda soteleyin. Üzerini hardalla kaplayın. Servis tabağının ortasına bifteği koyup etrafını patates ve domatesle çevreleyin. Etrafına sosu ekleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder