Malzeme500 gram dana kıyma yağlı
1 adet soğan
köfte için bayat ekmek içi
1 çay bardağı bezelye
köfte baharatı
2 adet havuç
2 adet patates
2 Adet Yumurta
Tuz
Patates püresi için ;
patates
süt , tuz
Yapılışı
Köfteyi hazırlayarak tarifimize başlayabiliriz. Öncelikle dana kıymayı karıştırma kabı içerisine alarak üzerine köfte harcı , soğan rendesi ,tuz , ekmek içi koyarak güzelce karıştırın.
Geniş bir tencere içerisine su koyarak içerisine patatesler ve havuçları atarak haşlayın. Aynı şekilde bezelyeleri de küçük bir tencere içinde kaynatın.
Sebzeler yumuşadıktan sonra sonra hazır olacaktır.
Püreyi hazırlamak için ; Patatesleri bol su içerisinde haşlayarak püre halinde ezin. Üzerine süt ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Tuz ekledikten sonra püremiz hazır olacaktır.
Fırın tepsisini yağlayarak hazırladığımız kıymayı tepsiye serin. Köftenin ortasına havuç , patates ve haşlanmış yumurtayı koyarak rulo şeklinde sarın.
Sıcak fırında yarım saat pişirdikten sonra patates püresi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder