MALZEMELER
4 yeşil muz
1 çay bardağı rom
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karanfil(dövülmüş)
1 çay kaşığı vanilya
4 top dondurma
3 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Muzları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Erittiğiniz tereyağında iki yüzünüde kızartın. İçine şekeri, baharatları, rom ve vanilyayı ekleyin. Sosu hafif çektikten sonra dondurma toplarıyla servis yapın.
1 çay bardağı rom
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karanfil(dövülmüş)
1 çay kaşığı vanilya
4 top dondurma
3 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Muzları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Erittiğiniz tereyağında iki yüzünüde kızartın. İçine şekeri, baharatları, rom ve vanilyayı ekleyin. Sosu hafif çektikten sonra dondurma toplarıyla servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder