MALZEMELER1 adet bütün dana bonfile (ya da nuar)
3 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
1 bardak galeta unu
2 yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı esmer şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILILIŞI
Rozbifin kaplaması için; taze biberiye dallarını yatay bir şekilde tutup tersinden uç kısmına doğru çekerek tek tek ayıklayın.
Ayıkladığınız biberiye parçalarını keskin bir bıçak yardımıyla inceltin. Taze çekilmiş renkli tane karabiberle harmanlayın.
Baharat karışımını; hardal, esmer şeker ve ince çekilmiş deniz tuzuyla harmanlayın.
Bütün bir dana bonfile üzerine zeytinyağı sürdükten sonra hazırladığınız baharat karışımını üzerine yayın.
Mühürleme ve fırında pişirme esnasında bonfileye çıtırlık kazandıracak galeta ununu bonfile üzerine serpiştirin.
Döküm bir tavayı yüksek ateşte kızdırdıktan sonra bonfileyi üzerine alın. Dış kısmında bir kabuk oluşması için yüksek ateşte çevire çevire mühürleyin.
Ön pişirme işlemi yapılan bonfileyi, alüminyum folyo üzerine serilen yağlı kağıt üzerine alın. Dikkatlice sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında damak tadınız ve istediğiniz pişirme derecesine 10-20 dakika arasında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra pişirme kağıtlarını açmadan rozbifi soğutun. Arzuya göre buzdolabında dinlendirdikten sonra bir et çatalı yardımıyla bastırarak, ince dilimler halinde soğuk olarak servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder