MALZEMELER
4 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı irmik
4 su bardağı toz şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle derin bir kaba un su ve tuzu ilave edip hamur kıvamını alana kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde koparıp ince yaprak şekilde bütün bezeleri açalım. Bu işlem zor gelirse baklavalık hazır yufkadan da yapabilirsiniz. Bir tencereye sütü boşaltıp irmiği ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşana kadar karıştırıp soğuması için bir yere bırakalım. Bir tepsiyi yağlayıp açtığımız yufkaları kare şekilde kesip içine hazırladığımız bu karışımı sürelim. İçine tercihen 2 çay kaşığı kadar ceviz içi koyup şöbiyet şeklinde(muska gibi) kapatalım. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Tereyağı eritip üzerine gezdirip 180-190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırınımızda şöbiyetler pişerken bir tencereye şeker su ve limonu ilave edip karıştıralım. Kaynayıp yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirelim. Fırından çıkan şöbiyetlerimizi biraz ılık olacak şekilde şerbetini üzerine ilave edelim. Şerbetini çekince üzerini ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.
6 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı irmik
4 su bardağı toz şeker
1 limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle derin bir kaba un su ve tuzu ilave edip hamur kıvamını alana kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde koparıp ince yaprak şekilde bütün bezeleri açalım. Bu işlem zor gelirse baklavalık hazır yufkadan da yapabilirsiniz. Bir tencereye sütü boşaltıp irmiği ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşana kadar karıştırıp soğuması için bir yere bırakalım. Bir tepsiyi yağlayıp açtığımız yufkaları kare şekilde kesip içine hazırladığımız bu karışımı sürelim. İçine tercihen 2 çay kaşığı kadar ceviz içi koyup şöbiyet şeklinde(muska gibi) kapatalım. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Tereyağı eritip üzerine gezdirip 180-190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırınımızda şöbiyetler pişerken bir tencereye şeker su ve limonu ilave edip karıştıralım. Kaynayıp yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişirelim. Fırından çıkan şöbiyetlerimizi biraz ılık olacak şekilde şerbetini üzerine ilave edelim. Şerbetini çekince üzerini ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder