500 gr dana eti
Sıvıyağ
Kırmızı tozbiber
6 lavaş ekmeği
Tuz
Garnitür malzemesi;
4 adet domates
2 adet soğan
1 demet maydanoz
Sumak
Tuz
Hazırlanışı:
Sinirleri ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve ince ince kıyın.
Tencereye aldığınız eti az su ilave ederek haşlayın.
Ocağın üzerine koyduğunuz sacı çok az sıvıyağ ile yağlayın.
Eti sacın bir köşesine alın.
Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.
Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin.
Kırmızı tozbiber ve tuz serpip karıştırın.
Garnitür için;
Maydanozu temizleyip ince ince doğrayın.
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın.
Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin.
Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder