Malzemeleri1 paket noodle ( marketlerde egg noodle diye satılıyor- 350 gr )
500- 600 gr kadar kemiksiz but eti
1 büyük kırmızı biber
2 çarliston biber
1 büyük soğan
Soya filizi ( mutlaka olması gerekmiyor)
Yarım çay bardağı soya sosu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı köri
Zeytinyağı
Yapılışı
Tavuk etleri uzun çubuklar halinde kesilir. Wok tavada, yoksa derin bir tencerede 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı ile yüksek sıcakta kavrulur. Ocaktan almaya bir kaç dakika kala, iri kesilmiş biberler, kuru soğan, baharatlar ve soya sosu ilave edilir. ( diri kalması gerekiyor) En son soya filizi de ilave edilip karıştırılır ve ocak kapatılır.
Bu arada 3 lt kadar su kaynatılır. Tuz ilavesiyle noodle 10 dk haşlanır. Süzülür süzülmez içine hazırladığımız tavuk ilave edilir ve karıştırılıp servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder