Malzemeler:Yarım su bardağı mercimek
Yarım su bardağı erişte
7 su bardağı su
Yarım su bardağı yoğurt +yoğurt suyu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 adet et bulyon
Yapılışı:
1 gece önceden ıslattığınız yeşil mercimeği tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika kadar kaynatın, süzüp kenara alın.
Erişteyi yağ ile birlikte tencereye alın ve kavurun. Mercimekleri ve suyu ilave ederek kaynatın.
Bir kâsede yoğurt, 1 yumurta sarısını ve unu çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan 2 kepçe yoğurda ekleyin ve iyice çırparak ılınmasını sağlayın.
Çırptığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbaya ekleyin ve orta atşete kıvam alıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder