Vişneli Cheese cake

VİSNELİ CHEESE CAKE ile ilgili görsel sonucu



Cheesecake için gerekli malzemeler:(12  kişilik)

Labne peyniri 1 kg
Yumurta 5 adet (sarısı)
Toz şeker 370 gr
Sıvı krema 200 ml
Süt 1 çay bardağı
Un 40 gr
Kabartma tozu 1 paket
Vanilya 1 çay kaşığı
Eti Burçak 1 paket
Margarin 125 gr
donuk vişne  200gr
soğuk jöle  3  kaşık
Yapılışı

Bisküvi blendırda toz haline getirilecek.Margarin eriyip soğuyunca bisküvi karıştırılacak.Kek kabı yağlanıp bisküvi taban yapılacak.Mikserde labne iyice karıştırılacak.Sırasıyla krema eklenip 1 dakika karıştırılacak,toz şeker eklenip 3 dakika kadar daha karıştırılacakyumurta,vanilya,kabartma tozu eklenip 1 dakika kadar karıştırılacak un ve süt eklenerek 1 dakika kadar daha karıştırılacak böylece işlem tamam.

Pişirme Yöntemi

Karıştırdığınız harcı kek kalıbına dökerek pişirme işlemi yapılacak.sıraile
200 derecede 15 dakika
150 derecede 45 dakika
170 derecede 10 dakika
Böylece pişirme işlemi tamam olur.

Hemen fırından çıkarmayın yarım saat kadar kalsın,sonra dışarı alıp  1 saat bekletin daha sonra 1 gün buzdolabında beklesin işlem tamamdır.
soguk jöle ile vişneyi  karıştırıp cheesecake nin üzerine döküyoruz

Yorumlar