MALZEMELER5 yumurta
2 su bardağı yoz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı vişne
KREMASI İÇİN;
1 paket labne peynir
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Öncelikle keki için beş yumuratayı bir kaba alıp içine az tuz serpelim. Mikser yardımıyla veya elde çırpma teli ile çırpalım. Şekerin yarısını ilave edip çırpalım. Malzemeye ununu ve yağınıda ilave edip kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağlanmiş tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Kekimiz pişerken krema için bir tencereye bir yumurta sarısını ve şekeri çırpalım. Daha sonra iki su bardağı sütüde ilave edip karıştıralım. İçine yavaş yavaş un ve nişastasınıda ekleyelim. İçersine vanilya ve labnesinide ilave edip altını kapatalım. Kekimizi ikiye veya tercihen üçe bölelim. Kremayı üç katada eşit olarak sürelim. Pastamızı tercihen çikolata veya üzerine kakao serperk servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder