MALZEMELER2 yumurta
1, 5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ veya margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1, 5 yemek kaşığı kakao
1, 5 su bardağı vişne
1 çay bardağı şeker
1, 5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI.
İlk olarak derin bir kap alın. İçine şekeri ve yumurtaları ekleyin. Sonra da çırpın. Çırpma işlemi tart yaparken çok önemlidir. Çok iyi bir şekilde şekerlerin erimesi gerekmektedir. Bu yüzden de genellikle mikser kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hem şekerler çok daha kolay eriyor hem de siz yorulmuyorsunuz. Sıvı yağ ile yoğurdu da koyun ve çırpmaya devam edin. Sonra da unu eleyerek eklemelisiniz. Topaklanma kesinlikle olmamalıdır. Bundan sonra da kabartma tozunu ve de vanilyayı ekleyin. İsterseniz kakao koymayabilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırın ve sonrasında da tart kalıbını yağlayıp dökün. 180 derecelik fırına koyun ve yarım saat kadar pişirin. Bu sırada da sosu hazırlayın. Tencerenin içine daha önceden çekirdeklerini ayıkladığımız vişneleri koyun. Şeker ve su ilave edin. Kaynamasını bekleyin. Kaynayan karışıma nişastayı ekleyin. Biraz daha pişirin. Sonra da kıvamı tutunca ocaktan alın. Kekin de marmelatın da ılık olması gerekiyor. İkisi de ılıyınca marmelatı kekin ortasına dökün. Sonra da soğuması için buzdolabına kaldırın soğuduktan sonra servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder