Malzemeler:3 adet yumurta
5 Türk kahvesi fincanı toz şeker
Yarım Türk kahvesi fincanı sıvı yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
6 Türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Yoğurt tatlısı yapımına şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Orta boy tenceremizin içerisine 4 su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyumu ekleyip 10 dakika kaynatalım.
Yarım limon suyunu da ilave edip karıştırdıkran sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Bir kaba toz şekeri ve yumurtaları alıp blender yardımıyla çırpalım.
İçerisine sıvıyağı, yoğurdu, unu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştıralım.
Borcamımızı yağlayalım ve hazırladığımız karışımımızı dökelim.
Fırınımızı 180 derecede ısıttıktan sonra üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Borcamımızı fırından çıkardıktan sonra 5 dakiak bekleyelim ve daha sonra üzerine kepçe yardımıyla soğuyan şerbetimizi gezdirelim.
Tatlmız şerbetini iyice çektikten ve soğuduktan sonra büyük baklava dilimleri şeklinde dilimleyelim.
Yoğurt tatlısı servise hazırdır. İseğe göre üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder