Malzemeler:1 kg pırasa
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı pilavlık pirinç
2 adet orta boy havuç
Tuz
Limon
Hazırlanışı:
Öncelikle pırasalarımızı güzelce ayıklayalım ve bol suda iyice yıkayalım.
Temizleyip yıkadığımız pırasalarımızı 3- 4 santim uzunluğunda keselim.
Havuçlarımızı dört parçaya bölerek ince ince doğrayalım ve patateslerimizi de küp küp doğrayalım.
Uygun bir tencereye yağı, pırasayı, doğradığımız havuçları ekleyelim. 10 dakika daha pişirelim.
Tenceremize tuz ekledikten sonra 2 su bardağı sıcak su, şeker ve yarım limon suyu ilave ederek pişmeye bırakalım.
Suyunu çekip pişince ocaktan alalım ve zeytinyağlı pırasa yemeğimizi soğuk olarak servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder