Zeytinyağlı Yer Elması

MALZEMELER
750 gr Yerelması 2 orta boy patates 2 Orta boy havuç 15 Arpacık soğanı 1/2 Bardak zeytinyağı 1 tane şeker ¼ limon Suyu Bir tutam kıyılmış Maydanoz


Arpacık soğanlarını soyduktan sonra bütün olarak zeytinyağında kavurunuz. Patatesi ceviz büyüklüğünde doğrayınız içine yarim halka şeklinde ince doğranmış havucuda ilave ederek bir miktar daha kavurunuz. Bilahare tuz, limon suyu şekeri de koyarak üzerini örtecek kadar su ilave edilerek pişmeye bırakınız. Yer elmaları çok çabuk eriyip piştiği için bunları diğer malzemelerin pişmesine yakın ilavede fayda vardır. Tüm yemek pişip yumşayınca soğumaya bırakınız. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini maydanozla süsleyiniz.

Yorumlar