içindekiler:
200gr margarin
1,5 su bardağı
1,5 su bardağı
4 adet oda yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kreması:
500ml süt
5 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 poşet kremşanti (kremşantiyi hazırlamak için yarım su bardağı süt)
Krema yerine hazır dolgu kremalardan da kullanabilirsiniz.
Kremşanti hariç bütün malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız olunca soğutuyoruz.Başka bir kapta kremşanti ve sütü koyup mikserle koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz ve kremamıza ilave edip mikserle çırpıyoruz.
Üzerine: 200gr çikolata
Hazırlanışı:
Bir tencerenin içine 1.5 su bardağı suyu koyalım.İçine tuz ve şekeri ilave edelim kaynayınca margarini de ilave edip eritiyoruz daha sonra unumuzu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.Ateşimizi kısıp karıştırarak 10 dakika pişiriyoruz.Hamuru soğumaya bırakıyoruz.Hamurumuz ılıyınca 4 yumurtadan 1. çırpacajka jarıştırıyoruz bu kısım biraz zahmaetli ama önemli diğer yumurtaları da teker teker aynı işlemi yaparak hanurunuz kıvam alıncaya kadar yumurtaları iyice yediriyoruz.Kıvam alınca kremşanti sıkma torbasına hamurumuzu koyup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine uzun çubuklar şeklinde aralıklı olarak sıkıyoruz.İster yuvarlak isterseniz ekler şeklinde uzun sıkabilirsiniz.180 derecede ısıttığımız fırınımıza profiterol hamurumuzu koyabiliriz.Fırında 30 dakika pişmesi gerekli.Burada çok önemli bir nokta var asla fırının kapağını pişinceye kadar açmıyoruz.Eğer açarsanız hamurlar çöker.Piştiği zaman zaten kokusunu duyacaksınız.Pişince ortadan ikiye kesiyoruz.Sandeviç şeklinde.Kremadan koyup kapatıyoruz.Üzerine hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz.Toz antep fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder